Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

DİSK’ten “İşçi dostu” Çetin’e teşekkür

DİSK’ten “İşçi dostu” Çetin’e teşekkür

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e işçilere yaklaşımından dolayı teşekkür etti.

DISK’ten “Isçi dostu” Çetin’e tesekkür

DISK Genel Baskani Arzu Çerkezoglu, Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin’e isçilere yaklasimindan dolayi tesekkür etti.


Baskan Soner Çetin de, belediye çalismalarinda elde edilen basarida emekçilerin büyük katkisi oldugunu belirterek, “Çalisanlarimiza imkanlarimiz ölçüsünde en iyi kosullari saglamaya çalisiyoruz” dedi.

Devrimci Isçi Sendikalari Konfederasyonu (DISK) Genel Baskani Arzu Çerkezoglu, Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin’i ziyaret ederek, yeni dönemde basarilar diledi, isçilere olumlu yaklasimindan dolayi tesekkür etti.

DISK Genel Is Sendikasi Genel Baskani Remzi Çaliskan’in da katildigi ziyarette konusan Arzu Çerkezoglu, yenilenen Istanbul Büyüksehir Belediye Baskanligi seçimine de degindi. Arzu Çerkezoglu, Istanbul’da önemli bir demokrasi mücadelesi verildigini vurguladi.

Bundan sonra da, dayanisma içinde onurlu mücadelenin devam edecegini vurgulayan Arzu Çerkezoglu, yeni dönemde Baskan Soner Çetin’e basarilar diledi.

EMEKÇILERIN YANINDAYIZ

DISK Genel Is Sendikasi Genel Baskani Remzi Çaliskan ise “Emek mücadelesine verdiginiz destegi ve çalisanlara yaklasiminizi kutluyoruz” ifadesini kullandi.

Ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Baskan Soner Çetin, ilk dönemde çok büyük deneyim kazandigini belirtti. Baskan Çetin, “Artik sorumluluk alanimizdaki ilçemizde nerede ne sorun var, nereye ne yapilmasi gerektigini biliyoruz. Çukurova’da tüm sorunlarin çözümü için çalismalarimizi sürdürüyoruz” dedi.

VERIMLILIGI ARTIRIYORUZ

Çukurova’da oturmus bir sistem oldugunu kaydeden Baskan Soner Çetin, “Bu sistem üzerinde akilli dokunuslar yaptik, rotasyonlarla verimliligi arttirmayi amaçladik. Ilk dönemde 6 kez Türkiye’nin en basarili belediye baskani seçildim. Bu basarida çalisan arkadaslarimizin büyük katkisi var. Ben sadece yönlendiriyorum. Sahada emekçi arkadaslarimiz çalisiyor” seklinde konustu.

Çalisanlar için imkanlar dahilinde en iyisini yapmaya çalistiklarini kaydeden Baskan Çetin söyle devam etti:

EN IYI MAASI ÖDÜYORUZ

“Genel Baskanimiz Kemal Kiliçdaroglu Kasim ayinda asgari ücretin Ocak ayindan itibaren 2 bin 200 lira olmasi talimatini verdi. Biz bunu, Kasim ayindan itibaren hemen uygulamaya basladik. Hatta sahada çalisan yol ve park ve bahçeler çalisanlarimiz bunun yüzde 10, yol isçilerimiz de yüzde 15 fazlasini aliyor. Yani DISK’in asgari ücret için istedigi 2 bin 800 lira asgari ücreti Çukurova Belediyesi olarak uyguluyoruz. Bu Ocak ayini beklemeden yeni ücretleri ödemeye basladik ki Asgari Ücret Tespit Komisyonuna da örnek olsun istedik.”

Baskan Soner Çetin, Ekrem Imamoglu’nun basarisiyla sonuçlanan yenilenen Istanbul seçimlerinde DISK’in önemli katkisi oldugunu belirterek, “Türkiye’de artik hiçbir sey eskisi gibi olmayacak” ifadesini kullandi.

DISK Genel Baskani Arzu Çerkezoglu’nun ziyaretine DISK Genel Is Sendikasi Genel Baskani Remzi Çaliskan’in yanisira DISK Genel Is Bölge Baskani Yasar Gündogdu ve sendika yöneticileri ve isçiler de katildi.



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı